Putsrenovering

Fasaden är husets ansikte utåt, den ska vara hel och tilltalande. Man vill också att den ska vara vacker och estetisk. Fasadputsen ska också stå emot väder och vind. Det är viktigt att hålla fasadputsen i god kondition för att klara detta.

Det är alltid viktigt att analysera befintligt fasadputs innan renovering. Allt från material till arbetsmetod och tillvägagångssätt. Fasadrenovering av puts är ett arbete som kräver noggrannhet och fackmässiga kunskaper.

Eventuellt räcker det med att man åtgärdar skador, knackar ner lös puts, lappar och kompletterar fasaden och sedan avfärgar fasaden. Beroende på fasadens skick får man bedöma om all puts måste knackas ned eller om det räcker med en komplettering. I vissa fall kan det finnas behov av att blästra fasaden.

Ett bra grundarbete ger ett bra och hållbart slutresultat. Det finns en hel rad olika putssorter med olika egenskaper som skall användas på rätt underlag, påslagen för hand eller maskinsprutad, rivputsad, slätputsad, spritputsad, stänkputsad, grängad, slammad mm. Även applicerings och bearbetningssätt är avgörande för resultatet. Det är med yt-putsen man skapar strukturen i fasaden. Dom olika yt-putssorterna är normalt genomfärgade och finns i dom flesta kulörer.

Med era idéer och vårt kunnande har vi alla möjligheter att skapa en unik och stilig fasad som håller sej fräsch under lång tid, till glädje för er och er omgivning.

Vi erbjuder kostnadseffektiva kvalitetslösningar för fasadputs. Vi utför fasadrenovering av byggnader från alla tidsperioder.

Puts vid nybyggnation

Vi utför nyproduktion av fasadputs på alla typer av underlag och med alla typer av yt-putser!

Vi jobbar med Europas ledande leverantörer av fasadmaterial och vi arbetar för att uppfylla dina önskemål och förväntningar på bästa möjliga sätt.

En bra utförd fasadputsning ger ditt hus ett svårslaget estetiskt och vackert utseende.

 

Puts på tegel

Putsning på tegelfasad går alldeles utmärkt, tegel lämpar sig mycket bra som underlag för puts, ev. så har man diverse skador på huset, eller någon annan anledning som gör att man vill putsa fasaden.

Det finns olika sätt man kan göra det på. Man kan exempelvis slamma teglet. Med denna metod ser man fortfarande konturer utav teglet men tegel och fogar är enhetligt färgade. Ett annat sätt är att först slätputsa  fasadytan och sedan yt-putsa den. Stänkputs, spritputs, rivputs eller avfärgad slätputs är vanliga yt-putser.

Puts på isolering/systemputs

Se Tilläggsisolering och Fasadsystem under kategorin Tjänster

 

Övriga putsarbeten

Vi utför även invändig puts och yt-puts med dom flesta typer av material på dom flesta typer av ytor.